Puščavska dirka med avtomobilom in vlakom

9. 10. 2015
Deli

Voznik dirkalne ekipe Bentley Team M-Sport Steven Kane je na svojevrsten način ponovil podvig, ki ga je pred 85. leti zabeležil drugi Bentleyev voznik, Captain Woolf Barnato.

Trikratni zmagovalec dirke 24 ur Le Mansa je namreč leta 1930 z Bentleyem Speed Six premagal znameniti "Modri vlak", ki je vozil med Cannesom in Calaisom. Še več: Kljub izjemno slabim pogojem na poti je namreč v London prispel štiri minute preden je vlak prispel v Calais.

Kane je Barnatov podvig ponovil v Saudski Arabiji, kjer je v novem Bentleyu Continentalu GT V8 Convertible tekmoval z edinim puščavskim potniškim vlakom v državi, ki povezuje prestolnico Riad in Dammam ob Arabskem zalivu. 15. avgusta se je podal na 480 kilometrov dolgo pot med obema mestoma, jo pod puščavskim soncem premagal v 4 urah in 14 minutah in v Dammam pripeljal šest minut pred vlakom.

Kane je takole komentiral svoj podvig: "Štiri ure je enako vozniški izmeni v Le Mansu, vendar je bila ta vožnja veliko bolj stresna. Med vožnjo v okviru prometnih omejitev sem se soočal z vročino, nepredvidljivimi razmerami na cesti in negotovostjo, kjer je vlak. Ta dirka ni bila podobna nobeni drugi. Upam, da bi bil Barnato ponosen name."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja