Range Rover SVAutobiography prvič na ogled v Los Angelesu

28. 11. 2017 | Jure Šujica
Deli

Za najvišjo stopnjo udobja bo Range Rover zahteval med 187.000 in 198.000 evrov.

Ime Range Rover že vse od njegovega prihoda na trg pred desetletji povezujemo z razkošjem na eni strani in odločnimi terenskimi sposobnostmi na drugi. A če so za večino današnjih kupcev slednje nekoliko manj pomembne, pa je zahteva po kar najvišji stopnji udobja v zadnjih letih le zrasla. Večina običajnih smrtnikov bi se brez težav zadovoljila že s kakšno malo starejšo različico angleškega terenca, pri Range Roverju pa so očitno mnenja, da je bil potreben velik korak naprej. Danes, dan pred uradno predstavitvijo in začetkom prodaje so namreč predstavili svoj najnovejši avtomobil, Range Rover SVAutography.

Novinec bo izdelan na osnovi klasičnega Range Roverja s podaljšano medosno razdaljo, zaradi česar bo na zadnji klopi še nekoliko več prostora, kot sicer, tovarna obljublja vsaj 1,2 metra. Klub temu pa bo tu prostora le za dva potnika, katerima sta na voljo dva fotelja v stilu sedeža prvega razreda na letalih. Imata namreč možnost nastavitve naslonjala – nastavljata se lahko v razponu 40 stopinj, v spodnjem delu pa je dodan še naslon za noge. Občutek prestiža poudarjajo še obilica lesa, usnja in pa kronometer priznane urarske delavnice Zenith.

Za izdelavo bo poskrbel oddelek za posebna naročila

Kot se za tovrstno vozilo spodobi, pa bo pri SVAutobiography-ju poskrbljeno tudi za ustrezen pogon. Na voljo bodo tako trije pogonski sklopi. Pričakovano bosta svoj prostor pod pokrovom našla oba 8-valjna agregata – 4,4-litrski dizel s 339 'konji' in nekoliko večji, 5-litrski bencinski motor, ki ob pomoči kompresorja proizvede 565 'konjev' – pridružil pa se jima bo še 2-litrski bencinski motor. Ta bo ob pomoči elektromotorja proizvedel 404 'konje. Avtomobil bo imel ob uporabi zgolj elektromotorja doseg 50 kilometrov, gre pa za enak hibridni pogonski sklop, kot je bil predstavljen v različici Range Rover Sport.

Cene avtomobila, ki bo uradno na voljo od jutri, 29. novembra se bodo v Veliki Britaniji začele pri 167,850 funtih ali dobrih 187.000 evrov, kolikor bo potrebno odšteti za dizelsko različico. Za hibridno različico bo nato potrebno odšteti zgolj 165 funtov, najdražjo različico s 5-litrskim bencinskim motorjem pa bo Land Rover v oddelku za posebne različice SVO izdelal za 177.030 funtov oziroma nekaj več, kot 198.000 evrov.

Jure Šujica
Foto: Newspress

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja