Peugeot napoveduje prihod modela 508 SW

4. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli
Peugeot napoveduje prihod modela 508 SW (foto: Peugeot)
Peugeot

Avtomobil bo uradno javnosti predstavljen šele jeseni, prve fotografije pa bi  lahko sledile že v naslednjih dneh ali tednih.

Peugeot je na letošnjem avtomobilskem salonu dvignil veliko prahu s kar dvema svetovnima novostma, tretjo generacijo družinskega enoprostorca Partner in (še nekoliko bolj) z drugo generacijo zastavonoše, modelom 508. Čeprav je ta z obliko navdušil, pa vsi niso ostali potešeni, saj ostaja velik del kupcev, ki v vozilu potrebujejo nekoliko več prostora in so jim zato veliko bolj všeč karavanske različice avtomobilov.

Očitno pa bodo tudi ti kmalu prišli na svoj račun. Znano je sicer, da bo Peugeot novinca javnosti v vsej svoji veličini postavil na oktobrskem avtomobilskem salonu v Parizu, izkušnje pa kažejo, da prve fotografije lahko pričakujemo že nekoliko prej. Danes pa je Peugeot to nekako tudi že potrdil z objavo kratkega videa na družbenem omrežju Twitter.

V videu se pojavi petmestna koda, v ozadju pa močno zabrisana slika avtomobila, pri kateri pa gre brez dvoma za karavana. Po drugi strani na to nakazuje tudi omenjena koda, obrnjena naokoli, kjer bi zadnja dva znaka lahko predstavljala črki S in W, kar je angleška okrajšava za Station Wagon oziroma karavan. Še vedno pa ostaja neznan pomen prvih treh znakov, ki bi lahko predstavljali številke '5' in '06' ali datum peti junij. Je torej mogoče, da bodo že jutri razkrite nove podrobnosti o avtomobilu? Pod videom je sicer še napis »To uncover my identity, you will have to break the codes« ali prevedeno: »Za razkritje moje identitete moraš razkriti gesla.«

Ne glede na to, kdaj bo avtomobil predstavljen, pa je že zdaj jasno, da si bo 508 SW tehniko delil z limuzinsko izvedbo. Pod motornim pokrovom se bodo tako skrivali 1,6-litrski bencinski ter 1,5- in dvolitrski dizli z močjo med 128 (95 kilovati) in 177 'konji' (132 kilovati) ter šeststopenjskimi ročnimi in osemstopenjskimi avtomatskimi menjalniki. V prihodnosti bi se nato lahko v ponudbi pridružila še najmočnejši 270 'konjski' bencinski motor in električna verzija, ki pa je ne bo pred letom 2020.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"