Renaultov skrivnostni SUV (p)ostaja Skrivnost

22. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Renault namreč še naprej skriva podrobnosti o novincu, znano pa je, da bo ta na voljo na vseh globalnih trgih, kjer je znamka že prisotna.

Da se pri Renaultu na področju križancev nekaj kuha, je francosko podjetje najavilo že julija z delnim obrisom sprednjega dela novega križanca, o katerem pa takrat niso prav veliko govorili. Jasno je bilo le, da bo popolno razkritje doživel na avgustovskem avtomobilskem salonu v ruski prestolnici Moskvi.

Ob razkritju prvih obrisov novega križanca C-segmenta smo ugibali, da bi to lahko bil naslednik modela Kadjar, vendar pa gre, kot kaže, za povsem nov model avtomobila, ki bo, kot nakazuje tudi fotografija zadnjega dela vozila, nosil ime Arkana. Ime izhaja iz latinske besede 'arcanium', ki v prevodu pomeni skrivnost.

Pri Renaultu so pričakovanja, povezana z novim križancem, velika, saj obljubljajo, da bo porušil ustaljene okvirje razreda križancev. Premiera križanca je torej napovedana ob začetku mednarodnega avtomobilskega salona v Moskvi, kdaj pa bo novinec zapeljal na ceste v serijski obliki, pri Renaultu še niso razkrili. Je pa na drugi strani že znano, da bo Arkana prvi Renault, namenjen globalnemu trgu, ki ga bo tovarna proizvajala v Rusiji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja