Renault bo naskakoval rekord

14. 5. 2014
Deli

Renault je bil z Meganom R.S. dolgo lastnik rekorda za spredaj gnane serijske avtomobile na sloviti Nordschleife. A pred nekaj meseci se jim je zgodilo: rekord so izgubili. In nastal je projekt UNDER8.

Seat je namreč z novim Leonom Cupra mejo pomaknil pod 8 minut, na 7:58. A da se bo Renault na vrženo rokavico odzval, ni bilo dvoma. Sedaj so pokazali tudi orožje: Megane R.S. 275 Trophy.

Njegov Bencinski 2-litrski motor R.S. ima moč povečano na 275 'konjev' (prej jih je imel 10 manj), seveda pa v opremo sodi tudi poldirkaško podvozje Cup s (po novem) Öhlinsovimi, nastavljivimi blažilniki. Zamenjali so tudi izpuh, ta je sedaj Akrapovičev, seveda iz titana (zato je precej lažji) in s dirkaškim zvokom.

Gume? Seveda gre za gume, namenjene (čeprav so homologirane za uporabo v vsakdanjem prometu) uporabi na dirkališču. Za Megane R.S. 275 Trophy so pri Michelinu razvili za prednji pogon prilagojeno konfiguracijo dirkaško zmogljivih pnevmatik za prednji pogon Michelin Pilot Sport Cup 2.

Seveda bo Megane R.S. 275 Trophy, ki se od klasičnega Megana R.S. razlikuje tudi po nekaj karoserijskih dodatkih ter notranjih podrobnostih, tudi naprodaj, a samo v približno dvajsetih državah na petih celinah: Avstraliji, Združenem kraljestvu, Maleziji, Nemčiji, Južnoafriški republiki, itn. V Sloveniji bo avto na voljo od začetka julija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"