Renault bo 'počrnil' oba Scenica

20. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Vrhu ponudbe dodaja paket Black edition, hkrati pa predstavljajo pri Renaultu popolno novost v motorni ponudbi modela Megane Estate.

Po nekaj popolnih novostih, kot sta prenovljeni Twingo in povsem novi Clio, Renault leto nadaljuje ‘le’ z osvežitvami in novo opremo vozil. Nadgradnjo tako v teh dneh doživljata dva enoprostorca, manjši Scenic in večji Grand Scenic, saj jima je Renault namenil bogat nabor novosti, tako na zunanjosti kot v kabini, kjer bodo voznik in potniki deležni številnih dodatkov za večje udobje v vožnji. Prepoznana bosta po oznaki Black edition.

Tako večji kakor tudi manjši Scenic z novim paketom opreme bosta tako po temnih barvah prepoznavna že navzven. Medtem ko bo karoserija odeta v katerokoli barvo, ki je na voljo v ceniku, bodo maska hladilnika in aluminijasta platišča premera 20 palcev odeti v svetleče črno barvo. Še več dodatkov bo na drugi strani sledilo v notranjosti, kjer se bo bohotila obilica alkantare (črne, seveda), črn strop, aluminijasti dodatki na površinah, ki pridejo v stik z nogami, posebna naslonjala za glavo in celo ogrevani sedeži ter sončna streha.

Omenjeni paket opreme bo Renault v omejeni količini ponudil v vseh motornih izvedbah Scenica in Grand Scenica ob doplačilu 1.800 evrov na paket opreme Intens. So pa pri Renaultu prav danes predstavili popolnoma nov dizelski pogonski sklop. 1,7-litrski motor bo tako najprej okrepil ponudbo karavanskega modela Megane, vozniku pa bo na voljo 110 kilovatov oziroma 150 'konjev' moči, ki se bo na kolesa prenašala prek šeststopenjskega avtomatskega menjalnika. Pri Renaultu obljubljajo, da se bo v omenjenem avtomobilu zadovoljil s 4,7 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov, ni pa še jasno, ali oziroma kdaj bo na voljo v drugih modelih.

 

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem