Novi Renault Captur: prve fotografije!

11. 1. 2013
Deli

Kaj se zgodi, ko križate novega Clia in Nissanov Juke? Nastane Renault Captur.

Mali križanec (crossover) je namreč nastal na enaki osnovi, kot novi Clio, hkrati pa želijo z njim tudi pri Renaultu čim bolje izkoristiti trend priljubljenosti malih križancev, ki ga tako (prodajno) uspešno izkorišča Nissanov Juke (ki je sicer nastal na isti platformi).

Oblika je seveda povzeta po konceptem Capturju, kar smo pri Avto magazinu z našo ilustracijo uspešno napovedali že pred skoraj enim letom.

4,12 metra dolgi Captur bo imel že v osnovi bogato serijsko opremo, pravijo pri Renaultu, hkrati pa naj bi navduševal z dinamičnimi voznimi lastnostmi - oboje naj bi bilo na nivoju avtomobilov, sicer umeščenih za kaka razred višje. Na voljo bo tudi nova povezljiva na armaturno ploščo nameščena tablica Renault R-Link z zaslonom na dotik in sodobno zvočno napravo s šestimi zvočniki, povezljivostjo Bluetooth vključno s funkcijo predvajanja glasbe preko Bluetooth povezave ter hi-fi zvočnim sistemom Arkamys.

Motorna ponudba se začne pri 1,2-litrskem turbobencincu TCe 115, pri turbodizlih lahko pričakujemo dve močnejši različici uveljavljenega turbodizelskega štirivaljnika z 1,5-l prostornine, osnovna bo že zaradi večje teže avtomobila v primerjavi s Cliom dCi 90. Captur bo kljub večji masi in čelni površini od Clia kljub temu varčen in ekološki - najvarčnejši dizel bo v zrak izpustil le 96 gramov CO2 na prevoženi kilometer.

Captur bodo izdelovali v Renaultovi tovarni Valladolid v Španiji, javno pa bo razkrit na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi marca letos, na evropski trg pa bo prišel prišel (in se spopadel predvsem s Peugeotom 2008) pozno pomladi, najprej seveda v Francijo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja