Renault Clio se vrača v Novo mesto

17. 3. 2016
Deli

Renault bo v svoji slovenski tovarni Revoz v Novem mestu izdeloval aktualnega Clia četrte generacije, ki se tako po dobrem letu vrača v pokrajino ob reki Krki.

Clio 4 nekoliko odstopa od povprečnega življenjskega ciklusa avtomobilov njegovega razreda, saj se njegova prodaja že četrto leto povečuje. Lani je Renault prodal 409 tisoč Cliov četrte generacije, s čimer je za več kot 8 odstotkov presegel proizvodnjo iz leta 2014. Ker tovarni v francoskem Flinsu in turški Bursi ne zmoreta več širitve proizvodnje, so v Renaultu iskali novo lokacijo in se odločili za Novo mesto.

K odločitvi Renaultove uprave so pripomogli usposobljenost Revoza za proizvodnjo vozil iz razreda I, visoka raven kakovosti in razpoložljive proizvodne zmogljivosti. Clia 4 bodo v Novem mestu predvidoma začeli izdelovati februarja 2017, takoj pa bodo stekla pripravljalna dela za vzpostavitev proizvodnje.

Kot pravijo v Revozu, je to za njih in zaposlene zagotovo zelo dobra novica, zato bodo medse z veseljem spet sprejeli Clia, ki so ga v Revozu že izdelovali med letoma 1993 in 2015.