Renault je Carlosu Ghosnu odrekel odpravnino

13. 2. 2019
Deli
Renault je Carlosu Ghosnu odrekel odpravnino (foto: Renault)
Renault

Renault je Carlosu Ghosnu, ki je po razkritju finančnih goljufij na Japonskem odstopil s funkcij tudi pri francoskem partnerju, odrekel plačilo odpravnine.

Kot sporočajo iz Renaulta, so na sestanku upravnega odbora danes zjutraj sklenili, da svojemu nekdanjemu predsedniku in generalnemu direktorju ne bodo izplačali odpravnine za predčasno prekinitev pogodbe v višini dveletnih fiksnih in variabilnih dohodkov. Ghosnu bodo odvzeli tudi delnice, ki so mu po pogodbi pripadle v letih 2015, 2016, 2017 in 2018, prav tako delnice, ki jih je od 2014 do 2017 prejel za delovno uspešnost. Na sestanku 15. marca se bodo odločili tudi o nagradi Ghosnu za leto 2018.

Kot poroča The Guardian naj bi za odpovedjo izplačila odpravnine stala francoska vlada kot večinska lastnica Renaulta, ki se boji, da bi izplačilo tako visoke vsote Ghosnu eksplozivno vplivalo na množične demonstracije 'rumenih jopičev', s katerimi se spopada vlada francoskega predsednika Macrona.

Ghosn je za svojo obrambo na Japonskem sicer najel novega zagovornika, 73-letnega odvetniškega zvezdnika Juničira Hironako, ki je na Japonskem znan pod vzdevkom 'Britev' in slovi po obrambah obtožencev visokih profilov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja