Renault je razširil električni gospodarski program

17. 1. 2017
Deli

Renaultov gospodarski oddelek Pro+ je na avtomobilskem salonu v Bruslju predstavil dve novi električni lahki gospodarski vozili, novi Kangoo Z.E. in Master Z.E., s čimer se je njegova ponudba električnih lahkih gospodarskih vozil razširila na štiri avtomobile: Twizy Cargo, v dostavnik predelani Zoe, Kangoo Z.E. in Master Z.E.

Kangoo Z.E. sicer ni povsem nov, saj se je njegov predhodnik v zadnjih šestih letih že uveljavil kot najbolje prodajani leketrični majhen dostavnik v Evropi. Pridobil je predvsem na dosegu, saj se mu je ta z novo baterijo z večjo kapaciteto 33 kWh z dosedanjih 170 povečal na 270 kilometrov po ciklusu NEDC, dejansko pa lahko s polno baterijo prevozi okoli 200 kilometrov. Optimizirali so tudi elektronsko upravljanje baterije, novi motor R60 z močjo 44 kilovatov pa ima tudi boljši energetski izkoristek od predhodnika. Z novim polnilnikom z močjo 7 kilovatov se baterija povsem napolni v šestih urah, v dobri uri pa jo je mogoče napolniti za dodatnih 35 kilometrov vožnje.

Master Z.E. ima enako baterijo in močnejši 57-kilovatni elektromotor R75, ki mu omogoča največjo hitrost 115 kilometrov na uro. Po ciklusu NEDC lahko prevozi 200 kilometrov, s 7-kilovatnim polnilnikom pa se baterija napolni v šestih urah. Master Z.E. bo sicer na voljo v štirih osnovnih različicah, treh dolžinah in dveh višinah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja