Renault Nissan Adriatic bo dobil novega generalnega direktorja

13. 5. 2016
Deli

Vodenje podjetja Renault Nissan Adriatic bo s prvim junijem 2016 prevzel Jean-Pierre Mesić, sedanji direktor Eric Bernard pa odhaja na mesto direktorja komerciale in komunikacij v oddelek Renault Sport Cars.

Renault Nissan Adriatic, ki preko podjetja Renault Nissan Slovenija d.o.o. s hčerinskima podjetjema na Hrvaškem in v Srbiji obvladuje regijo Adriatic, je v okviru podjetja Renault Nissan leta 2008 vzpostavil njen dosedanji direktor Eric Bernard, ki je s tem okrepil položaj znamk Renault, Nissan in Dacia v državah na področju nekdanje Jugoslavije.

Leta 1974 rojeni novi direktor Jean-Pierre Mesić je diplomiral na šoli za management ESC v Grenoblu, kariero pri Renaultu pa je leta 1998 začel v podjetju Renault Poljska. Čez dobro leto je prevzel vodenje poslovnega razvoja podjetja Renault Trucks v Tuniziji, po letu 2001 pa je v Renaultovi centrali v Parizu deloval na področju prodajne mreže. Leta 2011 je postal direktor prodaje francoskim podjetjem, pred prihodom v Slovenijo pa je bil direktor korporativne prodaje znotraj Renaultove globalne prodajne direkcije.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"