Renault v Ženevi s poudarkom na urbani mobilnosti

23. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Poleg motornih novosti, ki bodo zajemale večji del razstavnega prostora, bo Renault dal velik poudarek konceptu souporabe avtomobila.

Ob poplavi novosti, ki so jih avtomobilski proizvajalci najavili na bližajočem se salonu v švicarski Ženevi, smo kar nekoliko presenečeno opazili, da med njimi ni nobene (večje) z Renaultovo značko na pokrovu. A to nikakor ne pomeni, da se francoski gigant ne pripravlja na omenjeni avtosalon, le nekoliko dlje so počakali z najavo novosti, ki pa so še vedno v veliki meri zakrite v tančico skrivnosti.

Med manj pomembnimi in v veliki meri že znanimi novostmi bo Renault prikazal novo različico električnega avtomobila ZOE v temno vijolični barvi, ki bo zdaj opremljen z nekoliko močnejšim, 110-'konjskim' motorjem z oznako R110. ZOE-ju v osveženi podobi se bo na sejmu pridružil tudi popolnoma nov koncept vozila, s katerim želi znamka predstaviti svojo vizijo prihodnosti.

Novih 1,3-litrskih (ki jih Renault sicer v treh različicah pri nas že ponuja) bosta deležna tudi modela Captur in Scenic, kakšna motorna novost pa sledi za največjo limuzino Talisman, Renault še ne želi razkriti.

Talisman v ekskluzivni podobi

Prav serija vozil Talisman pa bo po besedah Renaultove službe za odnose z javnostmi deležna največje novosti. To označujejo z besedami 'ekskluzivna izvedba modela', kar bi lahko pomenilo prihod že znanih različic karavana in limuzine z novim (bogatejšim) paketom dodatne opreme, s čimer bi se uspešno kosal s prihajajočim Peugeotom 508.

Preostale novosti, ki se bodo znašle na francoskem razstavnem prostoru, bodo zajemale še novosti, povezane z znamkama Alpine in Dacia. Prva bo tako predstavila novosti na področju modela A110, hkrati pa bo zajela še predstavitev Renaultove dirkaške divizije. Dacia bo ob novem Dusterju predstavila omejeno serijo modela Stepway, ki bo na trg zapeljal letos.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"