Rinspeed ∑tos: Avtomobilska študija za dvaindvajseto stoletje

10. 10. 2015
Deli

Frank M. Rinderknecht, šef švicarske "hiše idej" Rinspeeda, se bo na premierni prikaz svoje zamisli prvič podal preko meja domače Švice. Hibridni študijski avtomobil z imenom ∑tos bo predstavil kar na sejmu zabavne elektronike CES 2016 v Las Vegasu.

Po besedah avtomobilskega vizionarja bodo najbolj vplivne inovacije v avtomobilski prihodnosti izhajale iz digitalnega dojemanja sveta. Tudi zato bodo vsi glavni avtomobilski proizvajalci in dobavitelji prisotni v Las Vegasu.

∑tos predstavljal samosvojo pot k "avtomobilu brez voznika" in pri tem upošteva tudi voznika in potnike. Vozniku v pomoč so denimo namenili intuitivnega in prilagodljivega avtopilota , ki je sposoben učenja. Navaja tudi na razpravo o vprašanju, koliko človeških lastnosti naj bi integrirali v stroj.

Notranjost študije se samodejno prilagaja trenutni vozniški situaciji. V avtonomnem načinu se volanski obroč elegantno zloži in poponoma umakne v armaturno ploščo, dve vetrobranski stekli pa se približata potnikom za boljši razgled naokoli. Za odlično info-zabavnostno izkušnjo poskrbi tehnologija Harman Connected Car, ki po zgledu osebnega pomočnika deluje na premišljen, ustrežljiv in predvidljiv način. Skrbi tudi za odlično zabavo, povezljivost in varnost.

Pri Rinspeedu so izpilili sodobne digitalne pripomočke in jim dodali nove. Takšen je denimo dron s pristajalno rampo na zadku avtomobila, ki vozniku lahko dostavi šopek cvetlic, ki ga je naročil po spletu, lahko pa jih odnese kar naravnost v roke počaščene prejemnice. Lahko tudi posname razburljivo vožnjo po priljubljeni cesti in posnetke posreduje prijateljem.

Kot se za predstavitev v glavnem mestu zabave spodobi, so zunanjosti študije namenili inovativno barvo s pridihom magičnosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja