Rolls-Royce za najmlajše

12. 3. 2017
Deli

Pri Rolls-Royceu so izdelali unikatni primerek svojega avtomobila Rolls Royce SRH, ki je namenjen ... otrokom, bolnikom v pediatrični bolnišnici v Rolls-Royceovem domačem kraju Chichestru v West Surreyu.

Z avtomobilčkom se bodo majhni bolniki po posebej označenih hodnikih vozili v operacijske dvorane. S tem, kot pravijo, bi jim radi omilili predvsem strah pred operacijo, saj naj bi bila samostojna vožnja avtomobila dobro sredstvo, da se jih zamoti.

Čeprav je Rolls-Royce SRH otroški avtomobil, ni nič manj razkošen kot vsi drugi izdelki te avtomobilske tovarne. Njegovo karoserijso so pobarvali v kombinacijo andaluško bele in salamanško modre barve, nitranjost pa je izdelana iz imenitnih materialov. Avtomobilček lahko po hodnikih doseže največjo hitrost 10 milj na uro, za bolj umirjene pa ga je mogoče omejiti na največjo hitrost 4 milje na uro.

Avtomobil so mladim strankam, ki sta jih zastopala Molly Mathews in Hari Rajyaguru, v prostorih tovarne predali na popolnoma enak način kot 'prave' Rolls Royce.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"