Mercedesove "drugačne" reklame

25. 9. 2013
Deli
Kokošje odličen nadzorni sistem (foto: Mercedes-Benz)
Mercedes-Benz

Novi oglas podjetja Mercedes-Benz nasmeji in obenem zelo nadzorno demonstrira njihov sistem nadzora podvozja Magic Body Control.

Oglas za avtomobil, ki nikoli ne pokaže avtomobila. Namesto tega namreč gledamo kokoške, ki s poznanim načinom ohranjanja glave na mestu, tudi, ko se premika telo, ob prijetni glasbeni spremljavi demonstrirajo nadzorni sistem Magic Body Control, ki so ga prvič predstavili v novem Mercedesovovem razredu S.

Čisto na kratko - Magic Body Control je sistem, ki s pomočjo stereo kamer analizira cestišče pred avtomobilom in na zaznane neravnine ustrezno pripravi zračno vzmetenje novega razreda S. Tako je nihanja karoserije manj, saj sitem precej bolj učinkovito od klasičnega blaži udarce s cestišča ne glede na to, kako obremenjeno (z zavijanjem, zaviranjem ...) je vzmetenje sicer.

Pravo nasprotje je oglas za sistem Collision Prvention Assist, ki preprčuje naletna trčenja oziroma tudi nalete na pešce. To seveda (ko si ga boste ogledali, boste razumeli, čemu beseda seveda) ni uradna Mercedesova reklama, posneli so namreč študenti ene od filmskih šol, a glede na število ogledov, ki ga je doživel, so ga pri Mercedesu lahko kvečjemu veseli.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja