Saab: tokrat zares?

27. 6. 2008
Deli

Te dni se je predstavil nov zastopnik za vozila znamke Saab v Sloveniji; to je Avtohiša Moste, ki je v lasti skupine Claas in ki že uspešno prodaja vozila znamk Opel in Chevrolet.

Kot podaljšana roka madžarskega podjetja Polar Mobil Ltd (ki skrbi za prodajo Saabov na trgih nekaterih držav vzhodne Evrope) bo odslej skrbel za prodajo vozil v Sloveniji – sprva v Ljubljani (Modri lev na Zaloški cesti), načrtujejo pa tudi prodajne salone v Mariboru in na Primorskem (Koper in/ali Nova Gorica).

Z začetkom prodaje so znane tudi cene. Najcenejši 9-3 (1.8 16V) stane 24 tisoč evrov, najdražji (2.8 V6 T XWD AT6 Sport Combi) pa 50 tisoč evrov. Nekaj tisočakov je dražji model 9-5, katerega cene se gibljejo med 32 (2.0 Turbo) in 46 tisoč evri.

Cenovno izstopa omenjeni 9-3 2.8 V6 T XWD, ki ima odličen, zelo zmogljiv turbobencinski motor z 206 kilovati največje moči (280 'konj') in inteligenten, elektronsko nadziran (prek 20 tipal) štirikolesni pogon s sredinsko sklopko tipa Haldex, česar model 9-5 (še) ne premore, od tod tudi višja cena.

Saabi so na voljo v treh osnovnih paketih opreme Linear, Vector in Aero, vsi pa imajo med drugim samodejno klimatsko napravo, stabilizacijski ESP ter avdiosistem s komandami na v usnje oblečenem volanskem obroču. V ceniku modelov 9-3 in 9-5 je v tem trenutku, upoštevaje motorje, menjalnike in opremo, skupaj 80 različic, na v omejeni seriji dva tisoč kosov izdelanih 9-3 Turbo X pa lahko kar pozabite, saj so bili vsi prodani, še preden je bila proizvodnja končana.

Servis za Saabe je v tem trenutku v Ljubljani pri podjetju KMAG (ki je bil tudi dosedanji uradni zastopnik), kmalu pa ga bodo uredili tudi na sedanji lokaciji prodaje Saabov v Ljubljani. (VK)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol