Se še v tretje vrača Opel GT?

1. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Se še v tretje vrača Opel GT? (foto: Opel)
Opel

Novi koncept nakazuje oblikovalsko usmeritev znamke za prihodnje desetletje, hkrati pa vzbuja upanje o vrnitvi športnega kupeja.

Pred tremi tedni je nemški avtomobilski proizvajalec Opel ponosno naznanil, da je začel tudi v praksi izvajati strateški načrt PACE!, predstavljen sredi lanskega leta. Podjetje iz Russelheima sicer v zadnjem letu doživlja pravi mali preporod. Po nakupu s strani Peugeota se prodajne številke počasi dvigujejo, dobro sta bila sprejeta oba najnovejša križanca, Grandland X in Crossland X, med bolje prodajanimi avtomobili v svojem razredu pa je tudi nova Insignia.

Del novega načrta Opla je tudi nov oblikovalski jezik, ki so ga poimenovali Opel Compass. Ta prinaša popolnoma nov in prepoznaven sprednji del avtomobila. Središče pozornosti bo namreč maska vozila, ki bo prepoznavna po črni barvi, vanjo po bodo vgrajeni žarometi, pa tudi vse kamere in drugi sistemi, potrebni za delovanje asistenčnih tehnologij. Omenjen element so poimenoval Vizor, saj zelo spominja na zaščitni vizir motociklistične čelade.

GT X Experience glasnik prihodnosti

»Vse bolj postaja jasno, da Opel odkriva nove potenciale. Le leto dni po prevzemu s strani koncerna PSA in devet mesecev po predstavitvi strateškega načrta PACE! smo postali veliko bolj samozavestni in z zaupanjem zazrti v prihodnost. Pred kratkim smo tako zabeležili 502 milijona evrov dobička. Hkrati pa sem zdaj počaščen, da lahko predstavim prve podrobnosti koncepta GT X Experimental. Naš novi koncept namreč odseva vrednote naše znamke. Tradicionalne karakteristike, kot so nemški inženiring, preciznost in kakovost, bodo namreč združene z vznemirljivimi in inovativnimi idejami, s čimer bomo zagotovili navdušujočo avtomobilsko izkušnjo. GT X Experimental je poosebitev vsega tega,« pa je ob tej priložnosti dejal generalni direktor Opla, Michael Lohscheller.

Prav GT X Experimental pa je avtomobil, ki posredno že lep čas buri duhove. Gre namreč za nadaljevanje zgodbe koncepta Experimental GT iz leta 1965, iz katerega se je pozneje razvil Opel GT, ta pa je nato na začetku tega tisočletja dobil tudi svojega – tržno ne preveč uspešnega – naslednika. Vprašanje je torej, ali po prototipih Monza Concept iz leta 2013 in GT Concept iz leta 2016 Opel s precej pompa končno napoveduje vrnitev v razred športnih kupejev? Več bo, upajmo, znanega že čez tri tedne, ko si bomo koncept tudi sami nekoliko pobliže ogledali.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"