Še zadnji video BMW-ja serije 8 pred uradno predstavitvijo

25. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Z nekajmesečnim zamikom bo modelu 850i sledila še različica M8.

Kdor čaka, dočaka. Naposled bomo kot kaže le doživeli premiero BMW-jevega največjega kupeja serije 8, ki smo ga v zamaskirani izvedbi pred časom ujeli tudi med vožnjo po Ljubljani. Bavarski proizvajalec se je za predstavitev odločil izbrati ameriško dirkaško Meko, mesto Daytona. Ob tem je potrebno poudariti, da bo razkritja deležen 'zgolj' dirkalnik M8 GTE, ki bo 27. in 28. januarja nastopil na vztrajnostni dirki Rolex 24.

Medtem ko se na eni strani Atlantika BMW pripravlja na predstavitev novega dirkalnika, pa v nam bližji Italiji potekajo še zadnja testiranja modela 850i, ki naj bi bil že zelo blizu serijskemu avtomobilu. Na dirkališču Aprilia blizu Rima tako dodelujejo še zadnje podrobnosti, povezane z obnašanjem vozila med pospeševanjem, zaviranjem ter manevriranjem.

Čeprav je avtomobil skrit pod kamuflažno folijo, vseeno lahko vidimo kar nekaj oblikovnih sprememb v primerjavi s prototipom, predstavljenim maja lansko leto. Največja med njimi je vsekakor maska. Ta bo nekoliko manjša, slavna 'ledvička', zaščitni znak vseh BMW-jev, pa bodo imele manj klinasto podobo. Nekaterih sprememb bo kot kaže deležen tudi zadnji del s spremenjenimi zaključki izpuhov. Tako spredaj kot zadaj bodo odstranjene ali pa konkretno spremenjene odprtine za dovod in odvajanje zraka. Bočna silhueta bo kot kaže ostala enaka.

Jure Šujica
foto: BMW

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"