Seat Alhambra - bolj gospodarna in živahna

15. 4. 2015
Deli

Seat je osvežil Alhambro, ki bo po novem bolj gospodarna in bolj živahna ter izdatno opremljena s tehniko.

Korenito osvežena ponudba motorjev, ki vsi ustrezajo okoljskim merilom Euro6, je menda do 15 odstotkov varčnejša kot doslej. Dizelski izhajajo iz družine 2,0 TDI, na voljo pa so v različicah s 115, 150 in 184 "konjskimi močmi", bencinska motorja TSI pa sta močna 150 in 220 "konjev". Močnejši bencinski ob tem razvije 20 "konjev" več kot njegov predhodnik. 110"-konjski" dizelski motor je na voljo tudi s stalnim štirikolesnim pogonom 4Drive, vsi motorji razen najšibkejšega dizla pa lahko delujejo v kombinaciji z dvosklopčnim menjalnikom DSG. Pri Seatu so kot najvarčnejšega sicer izpostavili 115-"konjski" dizelski motor, ki porabi 4,9 litrov goriva na sto kilometrov in v zrak izpusti 130 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Nova Alhambra je na voljo tudi z novo generacijo Seatovega zabavno-informativnega sistema Easy Connect z vsestransko povezljivostjo, sistemom za preprečevanje sekundarnih trkov, opozarjanjem na avtomobile v mrtvem kotu, samodejno prilagodljivim vzmetenjem, masažnimi sedeži in drugimi dodatki.

Kaj pa oblikovne spremembe? Zadnje luči so opremljene s tehnologijo led, na preoblikovani maski hladilnika izstopa novi logo znamke, na voljo pa so tudi osveženi kolesni obroči. V rahlo preoblikovani notranjosti izstopajo predvsem sveže barvne kombinacije in volanski obroč iz Leona.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja