To je nova Seat Arona: v tesnem sorodstvu z Ibizo, a za 99 milimetrov višja

26. 6. 2017
Deli

Po jutranjem poletu nad Barcelono je Seat v zgodnjem večeru predstavil svojega križanca segmenta A0, ki so ga poimenovali po španskem mestu Aroni.

Seat Arona si osnovo deli z Ibizo, od katere je z dolžino 4,138 metra daljša za 79mm, ima bolj strmo vetrobransko steklo, od nje pa je tudi za 99 milimetrov višja, kar je tudi največja razlika v primerjavi z majhno mestno kombilimuzino. Iz povečane višine namreč izhajajo za 15 milimetrov večja oddaljenost dna od tal, ki pride do izraza na slabših cestah, več prostora za glave potnikov in večji prtljažnik, ki je v osnovi velik 400 litrov. Višji so tudi sedeži, spredaj za 52, zadaj pa za 62 milimetrov, kar olajša vstopanje v avtomobil, vozniku pa tudi izboljša pogled na cesto.

Infozabavna in varnostna tehnika, paketi opreme, možnosti kostumizacije in druge lastnosti so podobne kot v drugih Seatovih modelih, prav tako pa tudi motorji: trivaljnik 1,0 TSI z močmi 95 in 115 'konjev', novi 150-'konjski' turbobencinski štirivaljnik z možnostjo izključevanja dveh valjev in turbodizelski štirivaljnik 1,6 TDI z močmi 95 in 115 'konjev'. Leta 2018 bo na voljo še 90-'konjski' trivaljnik 1,0 TSI s pogonom na stisnjeni zemeljski plin CNG, na nekaterih prekomorskih trgih pa bo na voljo tudi 1,6-litrski atmosferski štirivaljnik.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol