Seat išče ime za novega športnega terenca

1. 6. 2017
Deli

Seat je danes razpisal natečaj #SEATseekingname, s katerim bo javnosti dal možnost, da predlaga in glasuje za ime Seatovega prihodnjega sedemsedežnega športnega terenca, ki se bo uvrščal nad Ateco in ga bodo predstavili čez dobro leto.

Vse odkar so marca objavili, da pripravljajo večjega športnega terenca, so pri Seatu prejeli veliko sporočil,  v katerih so ljudje predlagali imena za novi avtomobil. Končno so se odločili, da pripravijo natečaj, v katerem bodo lahko sodelovali in glasovali 'navadni smrtniki', edini pogoj pa bo, da bo predlagano ime v skladu s Seatovim poimenovanjem modelov izhajalo iz španskega zemljepisa.

Natečaj bo potekal v štirih fazah. Do 22. junija bo Seat na spletni strani seat.com/seekingname sprejemal predloge za ime, ki jih bodo v drugi fazi preučili njegovi strokovnjaki in 12. septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu objavili finaliste. Med 12. in 25. septembrom bo potekalo javno glasovanje, 15. oktobra pa bodo razglasili ime, ki bo dobilo največ glasov, in tako se bo imenoval tudi novi Seatov športni terenec.

To bo že štirinajsti Seatov model, ki ga bodo poimenovali po kraju v Španiji. Doslej so to bili Ronda, Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea in Ateca, jeseni pa se jim poridružila še Arona.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"