Seat pripravlja vozilo za urbano mobilnost prihodnosti

12. 2. 2019
Deli
Seat pripravlja vozilo za urbano mobilnost prihodnosti (foto: Seat)
Seat

Seat bo na svetovnem kongresu mobilnosti, ki bo konec tega meseca potekal v Barceloni, predstavil študijo vozila za urbano mobilnost prihodnosti, ki jo je napovedal s fotografijo zanimivega svetlobnega odtisa.

Avtomobil, ki ga bo 25. februarja predstavil Seatov direktor Luca de Meo, bo sestavljal pomemben del njihove strategije za mikro urbano mobilnost in bo sestavljal mobilnostno platformo za urbana vozila prihodnosti, ki ne bodo zapuščala območij večjih središč.

Napoved študije je komentiral tudi de Meo, ki je poudaril, da se mobilnost spreminja, z njo pa njihova vloga proizvajalca in dobavitelja mobilnostnih rešitev. Zato morajo postati sposobni upravljanja in ponudbe novih mobilnostnih platform, ki bodo ključni igralci v mestih prihodnosti.

Seat s telekomunikacijskim podjetjem Telefonica sodeluje tudi pri projektu 5G Barcelona. Barcelona je namreč eno od zglednih mest, ko gre za uvajanja mobilnih tehnologij 5G, zato je primerna tudi za pilotni projekt '5G Connected Car', v okviru katerega bodo preizkušali komunikacije med različnimi avtomobili in infrastrukturo ter bo eden od korakov na poti k avtonomni vožnji.

Seat bo v Barceloni predstavil neodvisni podjetji v okviru svoje skupine XMOBA in Metropolis: Lab, ki razvijata rešitve za izboljšanje urbane mobilnosti, med katerimi sta tudi projekt za izboljšanje javnega prometa Bus On Demand in projekt za delitve avtomobilov med različnimi posamezniki na istih poteh.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja