Seat Tarraco je nov največji španski SUV in napoved nove dobe Seatovega oblikovanja

18. 9. 2018
Deli

Avtomobil bo na voljo na začetku leta 2019, po zaslugi številnih asistenčnih tehnologij pa bo omogočal pravo terensko izkušnjo. Prve testne vožnje in vtisi sledijo kmalu.

Ponudba velikih križancev v Volkswagnovem koncernu je večja za novega člana, zanj pa je zaslužen španski Seat. Španska avtomobilska znamka je namreč danes v mestu Tarragona predstavila nov avtomobil, poimenovanem prav po omenjenem mestu, Tarraco. Pri izbiri njegovega imena je sodelovalo 146.124 posameznikov sveta, za ime Tarraco pa je glasovalo 51.903 glasovalcev.

Novi Tarraco bo zagotovil prostor med pet in sedem potnikom (v primeru petih potnikov bo ponujal tudi 760 litrov prostora v prtljažniku), prinesel pa naj bi na eni strani več udobja kot vsi dosedanji križanci znamke Seat, na drugi pa naj bi predstavljal nove oblikovalske smernice znamke. Posledično naj bi pripomogel k še večji prodaji znamke, ki je sicer v prvih osmih mesecih letošnjega leta zabeležila 21,9-odstotno rast prodaje.

V dolžino Tarraco meri 4.735 milimetrov, v višino pa 1.658 milimetrov. Za pogon bodo skrbeli štirje pogonski sklopi, dva bencinska in dva dizelska motorja, pri čemer bosta imela prva prostornino 1,5 litra, druga dva bosta dvolitrska. Ne glede na to pa bo v obeh primerih na razpolago 110 oziroma 140 kilovatov (150–190 'konjev'). Moč se bo na kolesa prenašala prek ročnega šeststopenjskega oziroma sedemstopenjskega avtomatskega menjalnika DSG. Ta bo v kombinaciji z močnejšim dizlom na voljo serijsko, prav tako bo serijski v tej kombinaciji štirikolesni pogon. Prihod pogonskih sklopov na alternativna goriva je načrtovan v prihodnjih letih.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem