Seat Tarraco predstavljen prvim desetim srečnežem

23. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Svetovna javnost bo medtem na največji Seatov športni terenec morala še nekoliko počakati.

Španski avtomobilski proizvajalec Seat je na začetku letošnjega leta najavil prihod novega športnega terenca, ki bo ponujal prostor do sedmim potnikom in bo tako predstavljal alternativo češki Škodi Kodiaq. Seat se je ob tem odločil in za izbiro imena novinca ubral precej zanimivo taktiko, saj je s pomočjo podjetja Ernst & Young opravil mednarodni natečaj, na katerega se je odzvalo več kot 146 tisoč posameznikov iz 134 držav sveta. Izbrano je bilo ime: Tarraco.

Novega športnega terenca mediji in javnost ne bomo videli še slaba dva meseca, saj bo predstavljen šele 18. septembra v Tarragoni, mestu, po katerem je dobil ime. Tega pa ne more reči za 10 srečnih posameznikov, sodelujočih v omenjeni akciji iskanja imena, ki jih je Seat izbral za zasebni ogled novinca v domači tovarni Martorell.

Po dva srečneža iz Velike Britanije, Španije, Francije, Italije in Nemčije – torej najmočnejših evropskih avtomobilskih trgov – sta se udeležila prav posebnega dogodka, ki so ga pri Seatu pripravili kot presenečenje. Deseterica namreč vse do zadnjega ni vedela, kaj se pravzaprav dogaja v zatemnjeni dvorani, vse dokler niso vanjo pripeljali novinca. Tega so si lahko od blizu ogledali tako zunaj kot znotraj in bili nad videnim menda zelo navdušeni.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol