Šentviški predor sanirali in ponovno odprli

1. 7. 2008
Deli
Šentviški predor sanirali in ponovno odprli

Vozniki na poti iz Ljubljane proti Gorenjski so v torek pozno popoldne doživeli neprijetno presenečenje, ko so se pred ravnokar odprtim predorom Šentvid v smeri proti Gorenjski znašli v večkilometrski koloni vozil. Dars je samo nekaj ur po odprtju moral zapreti predor zaradi odpadanja t. i. protipožarnega ometa, katerega del je padel na cestišče. Delavci so ponoči nastalo škodo že sanirali in predor v sredo zjutraj ponovno predali prometu.

Neljubi dogodek se je zgodil približno sto metrov pred koncem predora v smeri proti Gorenjski, ko je na cestišče padla približno ena četrtina kubičnega metra zaključnega sloja ometa proti vročini. Predsednik uprave Darsa Tomislav Nemec je povedal, da je do napake prišlo na starem delu predora, ki je bil zgrajen že leta 1984.

Promet skozi predor v smeri proti Gorenjski je bil ustavljen v torek popoldne in prometu ponovno predan v sredo zjutraj, voznike pa so v tem času preusmerili na Celovško cesto. Predorska cev v smeri proti Primorski je bila odprta ves čas.

Več o odprtju predora si lahko preberete tukaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja