Sergio Marchionne, nekdanji prvi mož Fiata, je umrl!

25. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Sergio Marchionne, nekdanji prvi mož Fiata, je umrl! (foto: FCA)
FCA

Novico je v uradni izjavi za javnost potrdil tudi predsednik Fiata, John Elkann.

Še dopoldan smo poročali, da je v soboto zaradi zdravstvenih težav odstavljeni generalni direktor koncerna Fiat Chrysler Automobiles po zapletih med operacijo rakavega tkiva na desni rami padel v komo, zdaj pa je svet obkrožila novica, da je Italijan, Sergio Marchionne, umrl. Star je bil 66 let.

Smrt je uradno potrdil oddelek za stike z javnostmi pri holdingu Exor NV, ki je v lasti družine Agnelli, hkrati pa pod njegovo okrilje spada ameriško-italijanski avtomobilski koncern. »Sergio Marchionne, človek in prijatelj, je umrl. Jaz in moja družina mu bomo večno hvaležni za vse, kar je storil,« je v uradni izjavi zapisal John Elkann, predsednik Fiata, hkrati pa predsednik in direktor holdinga Exor.

Marchionne je kot generalni direktor Fiata na čelu podjetja pustil neizbrisen pečat. Podjetje je na robu bankrota prevzel leta 2004 in ga nato uspešno vodil skoraj poldrugo desetletje. V tem času je staro slavo povrnil Fiatu in Alfi Romeo, ne nazadnje pa je ravno ob deseti obletnici 'vladanja' leta 2014 storil najpomembnejši korak in z nakupom ameriškega avtomobilskega giganta Chrysler ustvaril enega izmed največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu, Fiat Chrysler Automobiles.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja