Šestsedežni Audi A8 L

12. 4. 2016
Deli

Audi je po posebnem naročilu nekega evropskega kupca izdelal unikatni primerek Audija A8L, v katerem se lahko pelje šest ljudi.

Audi je A8 L Extended, kot se imenuje šestsedežna razkošna limuzina z dolžino 6,63 metra in medosno razdaljo 4,22 metra, izdeloval dobro leto in mu v povečanem formatu namenil vse lastnosti, ki so značilne za običajno štirisedežno limuzino. Inženirji so strukturno trdnost zagotovili predvsem s podaljšanimi pragovoma in osrednjim grebenom, dodatno trdnost pa so zagotovili tudi z vzdolžnimi in prečnimi aluminijastimi profili na strehi.

Da bi ohranili harmoničnost karoserijskih oblik, so preoblikovali vso karoserijo za stebričkom A, občutek prostornosti pa so povečal s stekleno streho dolžine 2,40 metra, ki jo lahko potniki po želji zasenčijo in s tem tudi preprečijo preveliko segrevanje notranjosti. Vsi potniki sicer gledajo v smer vožnje, v drugi in tretji vrsti imajo na voljo električno prilagajanje individualnih sedežev, v zadnji vrsti pa je poleg drugih dodatkov na voljo tudi hladilnik za pijače.

Pod motornim pokrovom Audija A8 L Extended deluje bencinski motor 3,0 TFSI z največjo močjo 310 'konjev', ki 2.418 kilogramov težko limuzino s pomočjo 8-stopenjskega menjalnika Tiptronic in štirikolesnega pogona v 7,1 sekunde pospeši do 100 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja