Škoda Fabia Combi se predstavi

4. 10. 2014
Deli

S 530-litrskim prtljažnikom je prav gotovo med najbolj radodarnimi, ko govorimo o najbolj podcenjenem prostoru v avtomobilu.

Saj veste, kako je: dokler ni čas za počitnice, daljšo pot ali selitev, se na prtljažnik niti ne spomnimo. Potem pa je panika ... Pri novi Škodi Fabii Combi pravijo, da je prostora dovolj. S 530 litri (oziroma 1.395, ko preklopimo zadnje sedeže) spada v vrh razreda po prostornosti, saj ima kar 25 odstotkov več prostora kot predhodnik.

To niti ni čudno, saj je cel avtomobil zrasel. Od prej omenjenega predhodnika je daljši za 10, širši za 90 in nižji za 31 milimetrov, za kar ima velko zaslug tudi prilagodljiva Volkswagnova platforma, imenovana MQB. Motorji so stari znanci, čeprav so precej posodobljeni. Bencinske različice bodo ponujale od 55 kW (75 'konjev') do 81 kW (110 'konjev'), turbodizelske pa od 55 kW (75 'konjev') do 77 kW (105 'konjev'). Če niste ravno ljubitelj ročnega menjalnika, bodo ponujali še dvosklopčni DSG.

Za povezljivost z vašim pametnim telefonom bosta poskrbela sistema MirrorLink (ki prikaže aplikacije telefona na osrednjem ekranu) in SmartGate (ki prenese podatke telemetrije avtomobila na vaš telefon).

Nova Fabia Combi bo na trg prišla spomladi 2015.  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"