Škoda Karoq iz kartona je prijazni križanec za otroke

10. 1. 2018
Deli

Britanska podružnica Škode je ob začetku prodaje novega križanca v Združenem kraljestvu pripravila posebno akcijo, s katero je razveselila predvsem bodoče voznike. Iz kartona so namreč  izdelali Škodo Karoq, ki so jo povsem uskladili z otroškimi željami.

Britanski oblikovalski studio Lazerian je za izdelavo 4,4-metra dolge in 1,6 metra visoke povsem kartonske makete Škode Karoq v naravni velikosti potreboval deset tednov oziroma več kot 6000 delovnih ur. Ustvarjalci makete so pri tem upoštevali izsledke ankete, ki so jo opravili med 1.000 otroci v starosti od šest do enajst let. Ti so med drugim poudarili, da bi  v avtomobilu radi poslušali glasbo po svoji izbiri (42,5 %), da bi v njem radi imeli računalniško tablico (67,6 %) in da bi si lahko ogledovali tudi filme (35,4 %). 73,5 odstotka anketiranih otrok je poleg tega povedalo, da so tudi sami kdaj izdelali kakšen papirnat avtomobilček.

V kartonskem Karoqu so torej vse stvari, ki so jih želeli otroci, in še marsikaj drugega. Majhen avtomobilist se tako lahko povzpne na kartonski sedež pred prav tako kartonskim volanskim obročem in na vgrajeni konzoli odigra računalniško igrico. V sredinsko konzolo je vgrajena digitalna tablica, s katero lahko otroci nadzorujejo zvočni sistem Canton in odraža tudi dejanski 9,2-palčni zaslon infozabavnega sistema Columbus, namesto led ambientne osvetlitve pa za igrivo razpoloženje skrbi kar prava disko krogla pod stropom.

V dodatno opremo avtomobila spada še kinoprojektor, zaboj z igračami, plastični tobogan, ki ga seveda lahko otroci vzamejo iz avtomobila, v prtljažniku pa je  1.500 žogic, prav toliko kot bi jih lahko bilo tudi v prtljažniku pravega Karoqa. To še ni vse. Pod motornim pokrovom so namreč oblikovalci uredili majhno skrivališče, iz katerega lahko otroci neopaženi zrejo v svet okoli njih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja