Škoda Vision E concept bo dobila tudi športno različico RS

11. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Pri Škodi še pred tem omenjajo možnost vrnitve Fabie vRS.

Na lanskem avtomobilskem salonu v Šanghaju je bila Škoda deležna še posebej velike pozornosti. Javnosti so namreč predstavili koncept prvega električnega športnega terenca z imenom Vision E Concept, ki smo ga pozneje tudi preizkusili. Serijski avtomobil naj bi na ceste zapeljal v bližnji prihodnosti, predvidoma leta 2020, namenjen pa naj bi bil – tako kot večina vozil te češke znamke – širokemu krogu kupcev.

A čeprav bo morali na serijsko izvedbo avtomobila še nekoliko počakati, pa pri češkem avtomobilskem proizvajalcu že napovedujejo prihod še nekoliko ostrejše izvedbe električnega križanca, ki bo umeščen v družino vRS. O tem je za spletni portal Autocar spregovoril vodja prodaje in marketinga pri Škodi, Alain Favey, ki je dejal, da »v prihodnosti prihaja vRS različica električnega avtomobila. A glavna pozornost bo namenjena obliki in uporabniški izkušnji, ne pa nujno tudi zmogljivostim.«

Atraktiven, a še vedno pravi predstavnik znamke Škoda

Favey je sicer spregovoril o videzu serijskega avtomobila, ki bo nastal na osnovi koncepta Vision E. Dejal je, da bo avtomobil zelo atraktiven, s čimer bo privabljal nove kupce, hkrati pa zadržal obstoječe lastnike vozil Škoda. Ob tem bo s svojo podobo kot prvi električni avtomobil znamke nakazal pot vsem prihodnjim električnim avtomobilom znamke Škoda, stal pa naj bi okoli 30 tisoč evrov.

Čeprav je prihod športne izvedbe prvega električnega avtomobila češke znamke predviden šele za leto 2022, pa bi se 'družina' športnih vozil vRS, ki ima trenutno le eno članico, Octavio, lahko povečala že nekoliko prej. Za leto 2020 je namreč napovedan prihod nove Škode Fabia, za katero pa se omenja možnost, da bi znova lahko prišla na trg v športni preobleki. Ob tem se omenja možnost, da bi bila novinka lahko opremljena s hibridnim pogonskim sklopom, več kot to pa še ni znano.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja