Škoda s študijo Vision iV napoveduje notranjost električnih avtomobilov

20. 2. 2019
Deli
Škoda s študijo Vision iV napoveduje notranjost električnih avtomobilov (foto: Škoda)
Škoda

Škoda nadaljuje napovedi svoje prihodnosti, tokrat s študijo Škoda Vision iV, ki jo bodo pokazali v Ženevi in predstavlja predvsem zasnovo notranjosti Škodinih modelov, ki bodo zasnovani na koncernski električni platformi MEB.

Ker v električnem avtomobilu ni potrebe po tradicionalnem sredinskem grebenu, so Škodini oblikovalci sproščeni prostor izkoristili za oblikovanje prostorne in inovativne notranjosti. Preoblikovali so predvsem ureditev instrumentne plošče in sredinske konzole.

Med voznikom in sovoznikom so tako ustvarili velik zaboj za shranjevanje predmetov, nad njim pa so uredili sredinsko konzolo, ki jo oba zlahka dosežeta. V konzolo je mogoče odložiti dva pametna telefona, ki se brezžično povežeta z infozabavnim in operacijskim sistemom in se brezžično polnita.

Instrumentno ploščo so razporedili v dve ravni, ki z linijami in okrasnimi šivi izhajata iz sprednjega dela avtomobila. Nad armaturno ploščo se dviguje velik prosto stoječ zaslon, pred katerim je dovolj prostora za naslon roke. Preoblikovali so tudi volanski obroč z dvema krakoma in napisom Škoda namesto tradicionalne leteče puščice.

Študija Vision iV je sicer Škodin novi korak na poti k električni mobilnosti, na kateri bo Škoda v naslednjih štirih letih v alternativne pogone in mobilnostne storitve investirala dobre dve milijardi evrov, do konca leta 2022 pa bodo predstavili deset elektrificiranih modelov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja