Škoda Yeti 4x4 izziv: uspešne prve kvalifikacije

14. 4. 2014
Deli

Škoda Yeti je tiste vrste športni terenec, ki napisa 4x4 na zadnjih vratih ne nosi le za okras, ampak se izkaže s svojimi terenskimi sposobnostmi, tudi, ko gre zares.

Na prvih kvalifikacijah Škoda Yeti 4x4 izziva se je uspešno spopadel z strminami radizelske motokros steze, ki ji ne pravijo zastonj 'kraljica' motokros stez pri nas.

Ker se Yeti odlično znajde na terenu, 22 ekip, ki so se pomerile, s terensko vožnjo ni imelo preveč težav, razlike pa so se pokazala pri menjavi kolesa, ocenjevanju širine in višine prehoda za vozilo ter spretnostni vožnji.

Navdušenja nad  ni skrival niti Toni Mulec, naš odličen ekstremni motokrosist, ki je peščene plaže Francije in Italije, kjer izredno uspešno tekmuje zamenjal za klasično motokros stezo: 'Tu v Orehovi vasi ponavadi sicer tekmujem ali treniram s svojim motociklom, a tole je vsekakor prav tako adrenalinska zadeva," je pohvalil stezo in avto. "Yeti me je zelo presenetil, nisem si namreč mislil, da lahko tako dobro premaga zahtevne vzpone in spuste."

Toni sicer ni tekmoval, je pa Yeti preizkusil in spremljal zagrizene boje ekip, ki so se merile za prvih pet mest (in dve rezervi), ki vodijo na finale 31. maja na Krvavcu. Rezultate najdete v pripeti datoteki. A še pred tem se Škoda Yeti 4x4 izziv  sedaj seli iz Štajerske na Dolenjsko, na stezo v Šentvidu pri Stični, kjer bo 26. aprila še drugi del kvalifikacij. Prijavite se lahko tukaj.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel