Skupina Renault-Dacia v Ženevo s tremi novostmi

21. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli

Poleg tega imata zajetno število premier predstavljenih tudi preostala člana naveze Nissan-Renault, Nissan in Mitsubishi.

Medtem ko na eni strani poslušamo o čedalje več odpovedih udeležbe na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki se bo začel šele septembra, pa v teh dneh udeleženci bližajočega se avtomobilskega salona v Ženevi že razkrivajo novosti, ki jih bodo pripeljali v Švico. Danes je to med drugimi storila naveza Renault-Dacia. Slednja bo tja pripeljala tri novosti, glavna med njimi pa je seveda novi Renault Clio.

Clio pete generacije na trg prihaja natančno 30 let po predstavitvi prve generacije, v tem času pa je po svetu našel že približno 15 milijonov kupcev. Če temu dodamo dejstvo, da je že vse od leta 2013 eden izmed najbolje prodajanih avtomobilov segmenta B, je jasno, da gre za enega izmed najpomembnejših modelov znamke. Cliu bo sicer na Renaultovem razstavnem salonu družbo delal še prenovljeni Renault Twingo.

Dacia v Ženevo na drugi strani ne bo pripeljala nobenega novega modela, bodo pa zato Romuni predstavili nov paket opreme, poimenovan Techroad. Ta bo na voljo pri vseh modelih z oznako Stepway, gre pa pravzaprav za nadgradnjo omenjenega paketa, s čimer naj bi pri Dacii poskrbeli za že nekoliko bolj terenski videz. Omenjena novost je sicer že na voljo tudi v Sloveniji.

Še več novosti z vzhoda

Kot rečeno, bo za nekaj novosti poskrbela tudi azijska veja naveze Nissan-Renault Alliance, Nissan in Mitsubishi. Tako kot pri Dacii se bodo tudi pri Nissanu očitno bolj kot ne posvetili le dodatni opremi. Nov paket te bo tako dobil model Qashqai, ki bo s paketom N-Motion deležen panoramske sončne strehe, srebrno obarvane zaščite podvozja, strešnih nosilcev in še nekaterih drugih dodatkov. Na tehnični strani bo največja novost avtomatski menjalnik z dvojno sklopko, namenjen 1,5-litrskemu dizelskemu motorju.

Še največ novosti bomo tako pravzaprav deležni na razstavnem prostoru znamke Mitsubishi. Japonci so namreč pripravili kar dve svetovni premieri, drugo generacijo modela ASX in koncept popolnoma novega avtomobila v modelni paleti, za zdaj znanega le pod imenom Engelberg Tourer. Obema se bo nato pridružil še poltovornjak L200, ki pa bo v Ženevi doživel 'le' evropsko premiero.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem