Slovenska podjetja na sejmu v Rusiji

29. 9. 2010
Deli
Slovenska podjetja na sejmu v Rusiji (foto: None)
None

Od 29. septembra do 1. oktobra se v Togliattiju v Rusiji odvija specializirana razstava avtomobilskih komponent Autoindustry Autocomponents 2010, na kateri se na predstavlja tudi devet slovenskih podjetij.

Skupinsko predstavitev slovenskih podjetij v okviru programa skupinskih sejemskih predstavitev v letu 2010 sofinancira Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI). Na skupinski stojnici bodo svoje izdelke predstavila podjetja Cimos, G1, KGL, Kolektor Group, Iskra Asing, Domel, PPG Helios, Litostroj Ravne in Unior.

O sejmu

Sejem Autoindustry Autocomponents udeležencem omogoča priložnosti sodelovanja z ruskimi in globalnimi proizvajalci vozil in njihovimi dobavitelji, ki delujejo na celotnem ruskem trgu.

Ruski trg se je opomogel po lanskem kriznem letu tudi s subvencijami, ki jih za nakup novih vozil namenja ruska vlada. Lani je sejemski dogodek obiskalo 2.000 obiskovalcev iz 8 držav, letos organizatorji pričakujejo podvojitev obiska in razstavljavcev iz tujine, predvsem zaradi strateške povezave med AvtoVAZ-om in skupino Renault-Nissan.

To novo partnerstvo pričakuje, da bo zadovoljilo 40 % ruskega tržišča do leta 2015. Po napovedih naj bi celotni ruski trg v tem letu znašal 3, 2 milijonov vozil, v letu 2020 pa 5, 2 milijona vozil.

Poleg proizvajalcev vozil in dobaviteljev so razstavljalci tudi ponudniki opreme in orodij za avtomobilsko industrijo, ponudniki inženiringa ter razvojne in raziskovalne institucije.

Spletna stran sejma www.autoprom-expo.ru