Slovenski uvoznik vozil Mercedes-Benz kmalu v švicarske roke?

1. 10. 2019 | Jure Šujica
Deli
Slovenski uvoznik vozil Mercedes-Benz kmalu v švicarske roke? (foto: Jure Šujica)
Jure Šujica

Švicarsko podjetje Emil Frey Group naj bi po neuradnih informacijah te dni kupilo podjetje Autocommerce, slovenskega uvoznika vozil Mercedes. Zanj naj bi odšteli slabih 30 milijonov evrov.

Ljubljansko podjetje Autocommerce je uvoznik vozil znamke Mercedes-Benz in Smart v Sloveniji. A če je šlo doslej v osnovi za domače podjetje, pa poslej ne bo več tako. Po tem, ko so se že julija pojavile govorice, da naj bi podjetje Oderlap & Co. iskalo novega lastnika za Autocommerce, ki je sicer del skupine ACH, se posel s tujim kupcem očitno zaključuje.

Autocommerce naj bi tako te dni dokončno prešel pod okrilje podjetja Emil Frey Group. Gre sicer za uveljavljeno podjetje v svetu avtomobilizma, ki je nastalo že leta 1924 in je med drugim prisotno v Nemčiji, Švici, na Češkem, v Avstriji in na Hrvaškem, pa tudi v Sloveniji. Podjetje namreč preko distributerjev C Automobil Import in P Automobil Import že skrbi za distribucijo vozil znamk Citroen in Peugeot, z lanskim letom pa je postalo največji avtomobilski trgovec v Evropi.

Posodobljeno: Za komentar o morebitnem prevzemu smo se obrnili tudi na Autocommerce, kjer so dejali, da sicer še ni bil podpisan noben dokument, da pa pogovori s švicarskim podjetjem potekajo. Kot se zdi, je torej spremembe moč pričakovati zelo kmalu, morda že v prihodnjih dneh, vsekakor pa do konca letošnjega leta. 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"