Špan je posodobil ponudbo električnih koles

5. 6. 2017
Deli

Podjetje Špan z Brezovice, ki je lani pod lastno znamko S-BIKES v ponudbo uvrstilo tudi kolesa, z letošnjim letom širi ponudbo s tremi električnimi kolesi: gorskim, mestnim in zložljivim.

Kot pravijo, so pri poimenovanju uvedli učinkovit sistem, saj s črko M označujejo gorska, s C mestna, z F pa zložljiva. Novo električno gorsko kolo se tako imenuje M50e, poleg 21-stopenjskega menjalnika pa je opremljeno tudi z elektromotorjem, ki kolesarju pomaga predvsem med vzponi na strme klance. Pri Španu ga ponujajo za 1.299 evrov.

C60e je električno treking kolo, ki je na voljo v moški in ženski različici, namenjeno pa je predvsem potepanjem po mestih. Elektromotor je vgrajen v pesto zadnjega kolesa, nadzorna elektronika omogoča devet stopenj razvijanja moči, električno pa je s kolesom mogoče prevoziti do 75 kilometrov, oziroma do 80 kilometrov v varčnem načinu. Stane 1.399 evrov.

Električno zložljivo kolo F50e, je nasledilo kolo, ki je bilo v Španovem prodajnem programu doslej označeno kot Smart 01. Tehta manj kot 22 kilogramov, z njim je mogoče prevoziti do 65 kilometrov, zanj pa je treba odšteti 1.049 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja