Spider v naših krajih

24. 4. 2007
Deli
Spider v naših krajih

Ljubitelji lepe italijanske pločevine in vožnje zgoraj brez ter poslušalci motornih decibelov Alfa Romea lahko vse to kupite v paketu nove Alfe Spider, ki se je zapeljala na naš trg. Pri slovenskem uvozniku Avto Triglavu računajo, da bodo v letošnjem letu spravili v promet okoli 20 Spiderjev.

Kabriolet z električno pomično (klasično) platneno streho (stanje na mestu, ročna zavora ter pritisk na gumb in že se streha pospravlja ali dviguje) je zasnovan, kot to pove že oblika, na ogrodju kupeja Brere, kar tudi pomeni, da se je pod obliko podpisal Pininfarina.

Spiderka, za dva centimetra krajša in tri centimetre višja od Brere, je na voljo s tremi motorji. Osnovni 2.2 JTS 16V s 136 kilovati (185 KM) je 'sparjen' s šeststopenjskim ročnim menjalnikom (od konca maja na voljo tudi robotiziran Selespeed), 3, 2-litrskega JTS V6 24V Q4 pa odlikuje štirikolesni pogon in moč 191 kilovatov (260 KM). Najmočnejši bencinski motor kupcu omogoča partnerstvo ali s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali enakostopenjskim novim samodejnim Q-Tronicom (od konca maja).

Ljubiteljem dizlov predstavlja izbiro 2, 4-litrski JTDM 20V s 147 kW (200 KM). Najcenejši Spidrov veter v laseh stane 35.242 evrov (2.2 JTS), za dizla pa boste odšteli najmanj 39.415 evrov.

Osnovna oprema je bogata (električno pomični, ogrevani in preklopni zunanji vzvratni ogledali, po višini in globini nastavljiv volan, samodejna dvopodročna klimatska naprava, voznikov sedež, nastavljiv po višini in v ledvenem delu, potovalni računalnik, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik sprednjih stekel z varnostnimi tipali, pet varnostnih blazin, ABS in EBD, VDC, ASR, MSR, pomoč pri speljevanju v klanec, HBA), za ostale želje poskrbi višja oprema Exclusive, če pa ostane v denarnici še kaj evrov, je na voljo kar bogat spisek dodatne opreme (tempomat, kolenska zračna blazina, usnjeno oblazinjenje, avdio Bose, navigacija . . ).

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"