33. Rally Saturnus bo spet zanimiv

30. 4. 2010
Deli

Kar 69 posadk se je prijavilo na letošnji reli Saturnus, ki velja za slovensko državno prvenstvo, pokal Mitropa in tekmovanje FIA reli pokal s koeficientom 10.

Glavna favorita za zmago sta prav gotovo Čeha Pavel Valoušek, ki je s Škodo Fabio S2000 zmagal že na dveh letošnjih čeških relijih, in Vaclav Pech, ki je z Mitsubishijem Lancerjem devete evolucije zmagal na zadnjih dveh Saturnusih. Seveda pa med elitno druščino ne smemo pozabiti na večkratnega nemškega prvaka Hermana Gassnerja z najnovejšo, deseto evolucijo Lancerja.

Med domačimi dirkači največ pričakujemo od aktualnega prvaka Darka Peljhana (Mitsubishi Lancer EVO IX) ter zmagovalca prve dirke za slovensko DP Aleksa Humarja (Subaru Impreza N14), presenetita pa lahko tudi povratnika Tomislav Cilenšek (Subaru Impreza) in Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer).

S precej glasnima dirkalnikoma bosta nastopila tudi Čeh Jan Šlehofer (Fiat Punto S1600) in Nemec Nikolaus Schelle (Suzuki Swift S1600), vendar jima bodo naši Rok Turk, Uroš Petrič, Alan Pajk, Marko Jeram, Mitja Slejko in drugi poskušali zagreniti življenje v razvrstitvi dirkalnikov na sprednji pogon.

Za več informacij (zemljevidi) poglejte na www.rally-saturnus.si, kjer najdete tudi celoten seznam prijavljenih posadk. (AM)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja