Adria Drift series bo znova poskbela za zažgane gume

3. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Prva dirka bo na sporedu že čez dva tedna.

Ljubiteljem driftanja oziroma avtomobilskega drsenja serije dogodkov Adria Drift ni treba posebej predstavljati, za vse druge pa naj omenimo le, da gre za enega izmed največjih tovrstnih spektaklov v regiji, ki pa se je lani na žalost številnih končal. No, ne ravno končal, bolj je imel premor, za katerega se zdi, da je bil potreben. Letos se namreč serija vrača na spored, močnejša kot kdaj prej.

Letos se bo tako v četrti sezoni serije pomerilo 50 dirkačev iz skupno osmih držav, dirkalniki pa bodo na drugi strani precej močnejši kot do zdaj, saj bodo v povprečju dosegali okrog 450 'konjev', marsikateri izmed njih pa bo dosegel še precej večjo moč. Tekmovalci se bodo sicer pomerili na štirih dirkah, pri čemer bosta prva in zadnja dirka potekali na naših tleh, preostali dve pa v hrvaškem Čakovcu oziroma madžarskem mestu Tököl.

Prva dirka pa bo na sporedu že kmalu. Tekmovalci naj bi se namreč že tradicionalno spopadli za zmago v nedeljo, 19. maja, na dirkališču Blagomix v Logatcu, tam pa naj bi bili v prednosti predvsem tisti tekmovalci z nekoliko močnejšimi dirkalniki. Zadnja dirka bo na drugi strani nekoliko pozneje kot pred dvema letoma, in sicer 5. maja v Krškem.