Adria drift series prihodnji vikend v Čakovcu z dodatnim programom

21. 6. 2019 | Jure Šujica
Deli
Adria drift series prihodnji vikend v Čakovcu z dodatnim programom (foto: Tit Bonač)
Tit Bonač

Organizatorji so moči združili s prireditelji tekmovanja Stance Evolution.

Zadnji vikend v maju smo na poligonu varne vožnje Blagomix v Logatcu doiveli vrnitev nekdaj popularne serije driftanja, Adria drift series. No, kot se je izkazalo sta tako šport, kakor tudi serija sama tako med gledalci kot samimi tekmovalci še vedno izredno priljubljena, kar se je pokazalo s številčno udeležbo obojih. Zmaga je na prvi dirki sicer romala na Hrvaško, kar je za udeležbo na prihodnji dirki še posebej dobro. Le-ta se bo namreč odvijala v hrvaškem Čakovcu.

Druga izmed dirk v seriji bo na sporedu že prihodnji vikend, natančneje v nedeljo, 30. junija. Ta se bo odvijala na novi lokaciji na hrvaških tleh, poligonom v Varaždinu, Zagrebu in Splitu pa se bo letos pridružil še Ćakovec. Tja se bo tako znova podalo okrog 30 dirkačev iz šestih držav, vključno z Markom Brdkom, Hrvatom, ki je slavil na uvodni dirki v Logatcu. Seveda pa je pričkovati močan boj za zmago, v katerem lahko pričakujemo tudi slovenske predstavnike, ki so na domači dirki vendarle prišli relativno visoko.

Dirka serije Adria drift series, pa prihodnjo nedeljo ne bo edini dogodek, ki bo potekal v Čakovcu. Organizatorji so namreč združili moči s prireditelji tekmovanja Stance Evolution, v sklopu katere bo po pričakovanjih razstavljenih preko 100 različnih staro- in novodobnih avtomobilov, vsi po vrsti pa bolj ali manj s številnimi modifikacijami na karoseriji, podvozju in povsod drugje. Dnevni program bo tako brez dvoma izredno pester.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja