Alessandro Zanardi gre na havajski triatlon!

20. 8. 2014
Deli

47-letni Italijan Alessandro Zanardi, nekdanji dirkač F1, CART-a in IndyCarja, ki je leta 2001 izgubil obe nogi v dirkaški nesreči, se podaja na letošnji havajski triatlon!

Bolonjčanu, ki je 15. septembra 2001 na dirkališču Lausitzring v prvenstvu CART izgubil obe nogi, ne moremo očitati pomanjkanja motivacije. Volje ima očitno na pretek, zato se je odločil, da nastopil še na najtežji preskušnji na svetu v triatlonu, ki bo organizirana oktobra na Hawaiijih.  

Da je Italijan odlično fizično pripravljen, je dokazal že na londonskih paraolimpijskih igrah leta 2012, kjer je med 'paraciklisti' osvojil dve zlati medalji, leto kasneje pa še dvojni naslov svetovnega prvaka. Toda najtežji triatlon na svetu bo tudi za BMW-jevega tovarniškega dirkača (Zanardi namreč nastopa z BMW Z4 GT3 v seriji Blancpain Sprint) hud zalogaj. 

"Moral bom preplavati 3,86 kilometra oceana, nato kolesariti 180,2 kilometra, na koncu pa nas čaka še 42,195 kilometra teka. Jaz bom plaval, za tek uporabljal kolo, ki se ga poganja z rokama, na koncu pa bom tekaški del opravil s klasičnim (olimpijskim) invalidskim vozičkom," je že malce neučakano naštel. Hkrati pa je še priznal, da se mu bodo z nastopom uresničile sanje, čeprav s triatlonom nima nobenih izkušenj. (AMr)    

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"