Bi dirkali in ste stari med 18 in 25 let? AŠ 2005 začenja z izborom Racestar 2018

14. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

Prijave na tekmovanje, s katerim želijo olajšati vstop v svet motošporta, bodo odprte od 18. decembra.

Zveza za Avto šport Slovenije AŠ2005 se je po enoletnem premoru ponovno odločila organizirati tečaj Racestar 2018, s katerim želijo mlade navdušence nad avtomobilizmom privabiti v dirkaške vode in jim dati možnost, da se z dirkanjem tudi nekoliko resneje začnejo ukvarjati. V ta namen so se povezali z podjetjem Lema Racing, Fundacijo za šport in pa Kartingom BTC.

Udeleženci tečaja bodo sprva deležni teoretičnega usposabljanja, kasneje pa bo sledil še praktični del, v sklopu katerega bodo kandidati najprej opravljali psihofizične teste, nato pa se bodo pomerili še v vožnji z gokarti. Finalni izbor bo nato potekal na dirkališču Gaj v Cerkljah na Dolenjskem, kjer se bodo najboljši dirkači pomerili za volanom dirkalnika. Najboljši med njimi bodo nato izbrani v ekipo RaceStar, s katero vodo v sezoni 2018 nastopali v 4-urnih vztrajnostnih dirkah Endurance Twingo Cup.

Kandidati, ki se želijo prijaviti na razpis, morajo biti stari med 18 in 25 leti, pri čemer morajo kandidati, starejši od 18 let, že imeti vozniški izpit. Mlajši kandidati na drugi strani za prijavo potrebujejo soglasje staršev ali skrbnikov, v vsakem primeru pa so zaželene izkušnje s kartingom. Prijavnico interesenti lahko izpolnijo na spletni povezavi https://jumbomail.me/j/Ly1m9p27QkWatUv

Jure Šujica
foto: AŠ2005

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja