Carlos Checa Audijev gost in dirkač na dirki na Nürburgringu

14. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Španski dirkač je odpeljal formacijski krog pred vztrajnostno dirko, poleg tega pa je nastopil na obeh dirkah prvenstva Audi R8 LMS.

Pretekli konec tedna je na nemškem dirkališču Nürburgring potekala nova dirka v seriji Le Mans, v sklopu dogajanja na dirkališču pa je za popestritev dogajanja poskrbel Audi s tretjo in četrto letošnjo dirko pokala Audi Sport R8 LMS. Dogajanje je bilo konec tedna še posebej zanimivo pri Audiju, saj je nemški avtomobilski proizvajalec v svojih garažah gostil legendarnega motociklista, Španca Carlosa Checo.

Da so pri Audiju na dirko povabili ravno omenjenega Španca, ni naključje. 45-letni Checa je namreč že dolgoletni ambasador Ducatija, znamke, ki je že nekaj let v lasti Audija, poleg tega pa je prav z motorjem Ducati 1198 R F11 leta 2011 osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu Superbike.

Checa, ki sicer prihaja iz Barcelone, v nemško dirkaško Meko ni prišel le uživat, ampak je tudi dirkal. Najbolj opazno vlogo je namreč dobil na 24-urni dirki, kjer je z motociklom Ducati Panigale V4 S odpeljal tako imenovan formacijski krog. A to še ni bilo vse. Kot omenjeno, sta namreč konec tedna na dirkališču potekali tudi dve dirki Audijevega hišnega prvenstva, na katerih je motociklistični as nastopil z dirkalnikom, obarvanim v Ducatijeve barve. In čeprav je morda nekoliko bolj vajen dveh koles, se je odlično znašel tudi na štirih. Prvo dirko je namreč z 9,8-sekundnim zaostankom končal na skupno devetem mestu, drugo dirko pa je s precej večjim zaostankom 38,8 sekunde končal na skupno 11. mestu. V razredu GT4 je bil sicer dvakrat drugi, zmago v skupni razvrstitvi pa je medtem obakrat slavil Tajvanec Bhurit Bhirombhakd.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja