Dakar 2016: Peru-Salta-Rosario

16. 4. 2015
Deli

Več peska, več sipin in več gorskih cest za Dakar 2016 pomeni da ne bo lahek. Prav to je tudi cilj organizatorjev, ki bodo med 3. in 16. januarjem 2016 izpeljali že 38. dakraski reli po vrsti. Tokrat bo štart v Peruju (Lima), dan počitka v Boliviji (Salta) in cilj v Argentini (Rosario).

Čile se je tokrat odpovedal dirki zaradi naravne katastrofe, ki jih je doletela pred kratkim, saj so državni organi ugotovili, da ne morejo zagotoviti potrebne logistične in varnostne podpore za brezhibno izpeljavo dirke na njihovih tleh. Prednost imajo ljudje na prizadetih področjih zato gredo vse vrste pomoči najprej njim, za Dakar pa je preprosto zmanjkalo denarja in ljudi, ki bi lahko pomagali na dirki.

Na dirki lahko pričakujemo tudi Mirana Stanovnika. Če bo dirkal z motorjem ali s kakšnim drugim prevoznim sredstvom še ne vemo, obljubimo pa da vam takoj sporočimo ko pade odločitev. Slišali smo tudi, da se mladi štajerski dirkač Simon Marčič po odličnem reliju po združenih arabskih emiratih na krilih uspeha pospešeno pripravlja in zbira prepotrebna sponzorska sredstva. Držimo pesti, da mu uspe! In nenazadnje morda zopet uzremo tudi slovensko avtomobilistično posadko na štartu. Darij Novak je lani uspešno odpeljal dirko po Avstraliji, ki jo je vzel za resen trening prav za Dakar 2016.

Nekajnovosti je tudi na področju prestopov najboljših motoristov. Helder Rodrigues se po 4 letih vrača k Yamahi in zapušča Hondo. Rdeče je zapustila tudi španka Laia Sainz, ki bo odslej tekmovala z motocikli KTM.

Šušlja se tudi o tem da Monster energy zapušča Mini. Se morda obeta Toyoti nov glavni sponzor?

PeK

Foto: moštva

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"