Dakar: Mini dobil novega voznika in Akrapoviča!

13. 11. 2013
Deli

Moštvo Monster Energy X-raid se širi. Mesec in pol pred njihovo najpomembnejšo vztrajnostno dirko v Južni Ameriki se bosta lanskemu zmagovalcu Francozu Stephanu Peterhanslu znova pridružila Španec Nani Roma in Poljak Krzysztof Holowczyc, prvič pa jim bo družbo delal še Argentinec Orlando Terranova.

Ekipi nekdanjih vztrajnostnih motoristov in nekdanjemu evropskemu prvaku v reliju se bo v dirkalniku Mini ALL4 Racing pridružil še Terranova, ki je na lanski domači dirki (Dakar se je začel v Argentini) z BMW-jem osvojil eno hitrostno preizkušnjo in končno peto mesto. »Lani sem dokazal, da sem lahko hiter in zanesljiv, zato komaj čakam na letošnjo preizkušnjo,« je dejal voznik oranžnega dirkalnika, s katerim je že zmagal na dirki v Maroku.

V uradnem sporočilu ekipe pa je omenjeno tudi naše podjetje Akrapovič. Direktor Uroš Rosa je namreč citiran, da bodo z zadovoljstvom nastopali v najzahtevnejših razmerah tako za dirkače kot za material s svojimi posebej narejenimi izpušnimi sistemi. Zato o zmagi skoraj ne dvomimo. (AMr)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"