Dirko Formule 1 v Singapurju začinil kaotičen štart in odstop treh dirkačev (video)

17. 9. 2017 | Jure Šujica
Deli
Dirko Formule 1 v Singapurju začinil kaotičen štart in odstop treh dirkačev (video) (foto: Formula 1)
Formula 1

Današnjo dirko za svetovno prvenstvo Formule 1 je dobil Lewis Hamilton, bolj kot dirkačeva zmaga pa je dirko zaznamovala nesreča, ki se je zgodila tik po štartu, še pred prvim ovinkom.

S prve štartne pozicije se je odlično pognal Sebastian Vettel, medtem ko je Max Verstappen z drugega štartnega mesta speljal nekoliko slabše in že po nekaj metrih ga je po levi strani začel prehitevati Kimi Räikkönen, četrti najhitrejši po sobotnih kvalifikacijah. Hkrati je v želji, da bi tudi ob vstopu v prvi ovinek ostal na notranji strani proge in s tem na vodilni poziciji, na levo zapeljal še Vettel in s tem zaprl pot Verstappnu. Slednjemu je zato zmanjkalo prostora, zato je zapeljal v Raikkonena, kateri pa je nato trčil v Vettla. Celotno dogajanje si sicer lahko ogledate v spodnjem videu:

Zaradi trka so vsi trije omenjeni dirkači odstopili, do konca dirke pa je po še nekaj preostalih odstopih pripeljalo zgolj dvanajst dirkačev od dvajsetih, kolikor se jih je pojavilo na štartu. V nesrečo je bil sicer udeležen še Fernando Alonso, ki pa je dirko lahko nadaljeval, a je nato v osmem krogu odstopil. Lewisu Hamiltonu sta na odru za zmagovalce družbo delala še Daniel Ricciardo z Red Bullom na drugem mestu in Valtteri Bottas z Mercedesom na tretjem mestu.

Jure Šujica
foto: F1

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja