DTM in relikros: Kam 1. maja? Na dirki!

27. 2. 2015
Deli
DTM in relikros: Kam 1. maja? Na dirki!

Organizatorja dirkaških serij, IMG kot promotor svetovnega prvenstva v relikrosu in ITR za prvenstvo DTM, sta se dogovorila, da bosta od 1. do 3. maja skupaj izpeljala dirke na nemškem dirkališču Hockenheimring.

Na slovitem nemškem dirkališču Hockenheim, ki je bilo izdelano že leta 1932, bomo tako videli uvodno dirko letošnjega prvenstva DTM (od devetih) in drugo (od trinajstih) prireditev svetovnega prvenstva v relikrosu. Poleg tega bodo tam izpeljali še nemški pokal Porsche Carrera, evropsko prvenstvo FIA Formula 3 in povsem novi pokal Audi Sport TT.

DTM bo seveda nastopal na novem 4,6-kilometrskem dirkališču, medtem ko bo poligon za SP v relikrosu pod pokroviteljstvom podjetja Monster Energy nastal v sodelovanju z ekipo Apex Circuit Design znotraj znanega dela dirkališča Sachs Arena.

Najbolj dejavna dirkača v začetku maja bosta tako Mattias Ekström, ki nastopa v obeh tekmovanjih v Audijevih dirkalnikih (Audi RS 5 DTM in Audi S1 EKS RX Quattro), kot Anton Marklund, ki se bo poleg relikrosa potil še v pokalu Audi Sport TT.

Če torej ne veste, kam za prvi maj, smo vam zdaj dali dobro idejo. Le pohitite z nakupom vstopnic, ker imamo občutek, da bo prireditev kmalu razprodana. (AMr)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"