DTM Norisring: jubilej za Mercedes

14. 7. 2013
Deli
DTM Norisring: jubilej za Mercedes

Današnja, peta dirka prvenstva DTM na Norisringu ne bo zaznamovala le polovice prvenstva, temveč tudi lep Mercedesov jubilej - 25-letnico prisotnosti v tem tekmovanju.

Pri Mercedesu so zato na Norisring, 2,3-kilometrsko mestno stezo, ki jo nekateri (morda malo pretirano) imenujejo tudi 'nemški Monako' pripeljali dirkalnike iz zgodovine četrtstoletnega udejstvovanja v DTM (in ITC, kot se je DTM nekaj časa imenoval), hkrati pa so na kup zbrali tudi tri največje zvezdnike tega tekmovanja. Bernd Schneider (43 zmag), Klaus Ludwig (36 zmag) in Gary Paffet (20 zmag) so dirkači, ki so v DTM nabrali največ zmag in so hkrati tudi zmagovali z Mercedesi, Schneider in Ludwig pa sta osvojila tudi največ naslovov (Schneider 6 in Ludwig 3).

Pred peto dirko prvenstva sicer vodi Audijev dirkač Mike Rockenfeller, ki je zbral enako število točk kot BMWjev lanski prvak Bruno Spengler, oba imata 12 točk prednosti pred Paffetom. Dirka se bo začela (v nedeljo, 14. julija) ob 13:15, prenos pa si lahko ogledate na voyo.si ( s slovenskim komentarjem) ali na neškem kanalu ARD1 (Das Erste).

Kakšna steza je Norisring, so oglejte v videu, v katerem jo komentira Jamie Green, ki ga zaradi štirih zmag in enega drugega mesta na Norisringu v zadnjih petih letih imenujejo kar Mr. Norisring.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja