Dubai International Baja: Nasser Al Attiyah se je v zgodovino zapisal kot prvi zmagovalec prve Baje na Bližnjem Vzhodu

11. 3. 2017 | Tina Torelli
Deli

Aktualni svetovni prvak cross-country relijih Nasser Al-Attiyah je tudi tokrat poskrbel, da na vrhu lestvice ne bi prišlo do večjih presenečenj. Drugi se je v cilj prve Baje zapeljal šejk Khalid Al Qassimi, medtem ko je tretje mesto zasedel bivši šampion na štirikolesniku Mohammed Abu Issa.

Nasser Al-Attiyah in Matthieu Baumel (Toyota Hilux) sta včerajšnje vodstvo pred Al Qassimijem in njegovim sovoznikom Al Kendijem (Peugeot 2008 DKR) povečala na 14 minut in 57 sekund. Tretjeuvrščeni Abu Issa in francoski navigator Xavier Panseri (Mini All4 Racing) sta za najhitrejšim šejkom na Bližnjem Vzhodu zaostala 8 minut in 10 sekund.  

 

Ukrajinski dirkač Vadym Prytuliak (Polaris RZR) je dirko zaključil na skupnem sedmem mestu in kot prvi v kategoriji bagijev: favorita Al Maqoodija iz ZAR je premagal za pičlih 9 sekund, a njegova zmaga šteje dvojno, saj je Prytuliak dvodnevno dirko odvozil solo.

 

Pričujoč dogodek je štel tudi kot otvoritvena otvoritvena dirka svetovnega prvenstva Baja. Zmago je domov odnesel Mark Ackerman (Husqvarna), drugo mesto je zasedel Benjamin Melot (KTM), najglasnejši aplavz pa si je prislužil domačin Mohammed Al Balooshi (KTM), ki se je na sceno vrnil po enoletni odsotnosti.

 

Ljubitelje puščavskega dirkanja zdaj čaka reli Abu Dhabi Desert Challenge, kamor prihajajo vse najboljše tovarniške ekipe. Med 2. in 6. aprilom se bo kadilo v najlepši puščavi na svetu Rub Al-Khali.

 

Tekst: Tina Torelli

Fotografije: Barni-Bauer/RallyZone

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja