Ferrari bo s posebno razstavo zaznamoval 50. rojstni dan Michaela Schumacherja

19. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ta bo pripravljena v sodelovanju z 'njegovo' fundacijo Keep fighting.

O Michaelu Schumacherju se v zadnjem času znova nekoliko več govori, po dolgem času pa so tu dobre novice. Čez dober teden dni bo minilo pet let, odkar se je Schumacher med padcem med smučanjem v francoskem Meribelu hudo poškodoval, od takrat pa je bilo o njem slišati bore malo. Družina se je namreč zavila v molk, te dni pa je na dan prišla informacija, da naj bi se njegovo zdravstveno stanje vendarle izboljšalo in da naj ne bi bil več prikovan na bolniško posteljo.

Kakorkoli že, na začetku leta 2019, natančneje 3. januarja, pa bo nemški dirkač praznoval 50. rojstni dan. V ta namen so se pri italijanski znamki Ferrari, s katero je v formuli 1 osvojil kar pet naslovov svetovnega prvaka, odločili, da bodo Nemcu na čast na njegov rojstni dan v hišnem muzeju pripravili novo razstavo.

Obiskovalci si bodo tako lahko ogledali desetletje Schumacherjevega sodelovanja z italijansko znamko, ki se je začelo leta 1996 z Nemčevim prestopom k Ferrariju, končalo pa z njegovo (prvo) upokojitvijo leta 2006 po osvojenih petih zaporednih naslovih svetovnega prvaka. Poleg pregleda njegovih bolj ali manj uspešnih sezon bo predstavljen tudi Schumacherjev prispevek k razvoju Ferrarijevih cestnih avtomobilov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"